Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ                                                  Πύργος 18/5/018
                                                                                                                                      
  ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Λετρίνων 12 
   27131   ΠΥΡΓΟΣ                                                                                                    
   Τηλ.: 2621025332
    Κιν:6971756997                                                                                                  
e-mail: syldnpyr@gmail.com  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου, εκπροσωπώντας  όλους τους μάχιμους εκπαιδευτικούς των πάνω από εκατό σχολικών μονάδων της ευρύτερης περιοχής μας και εκφράζοντας την δικαιολογημένη αγανάκτησή τους για την κατάσταση που βιώνουμε ως εκπαιδευτική κοινότητα, δηλώνει ότι αυτό το κλίμα που ποινικοποιεί τον παιδαγωγικό ρόλο των εκπαιδευτικών και θίγει την αξιοπρέπειά τους, δεν θα αφήσουμε να εδραιωθεί, δεν θα αφήσουμε να περάσει!
 Κι αυτό με αφορμή πρόσφατο περιστατικό στο Νηπιαγωγείο Σκουροχωρίου όπου πατέρας μοίραζε φεϊγβολάν έξω από το σχολείο σε γονείς, καταγγέλλοντας τις εκπαιδευτικούς, με σκοπό τον διασυρμό τους και τον πειθαναγκασμό τους στην αλλαγή των όρων υποδοχής - αποχώρησης και ασφάλειας των μαθητών στο σχολείο. 
Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικούς μήνες στο Νηπιαγωγείο Σκουροχωρίου γονείς δεν παραλαμβάνανε νήπιο και οι γονείς  επιθυμούσαν να το παραλαμβάνει ο ανήλικος 10χρονος αδελφός του. Οι νηπιαγωγοί του σχολείου με αίσθημα ευθύνης αξιολόγησαν ότι αυτό θα επέφερε σοβαρούς κινδύνους στην ασφάλεια του νηπίου. Μάλιστα με αφορμή αυτό το περιστατικό το Νομικό Συμβούλιο του Κράτος εξέδωσε γνωμοδότηση, που επιβάλλει στους γονείς ή άλλον ενήλικα που αυτοί ορίζουν να παραλαμβάνει τα νήπια.
Δηλώνουμε, λοιπόν, ότι απέναντι σε περιπτώσεις και φαινόμενα που φτάνουν στα όρια του κοινωνικού εκφασισμού, θα τον πολεμήσουμε αποφασιστικά μέσα κι έξω από τα σχολεία μας!
Τέτοια φαινόμενα τα αντιλαμβανόμαστε ως «επίθεση απέναντι σε όλους τους εκπαιδευτικούς, που με αξιοπρέπεια και κόπο στηρίζουν τους μαθητές τους και το δημόσιο σχολείο».
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, σε όλες τις σχολικές μονάδες να υπερασπίσουν τη συλλογική μας αξιοπρέπεια και να εκδηλώσουν την απόλυτη αλληλεγγύη τους σε κάθε συνάδελφο που στοχοποιείται. Θέλουμε να γίνει κατανοητό από όλους, εκπαιδευτικούς, γονείς και Διοίκηση, πως ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου, ως ο συλλογικός φορέας των εκπαιδευτικών στα σχολεία της περιοχής, δε θα αφήσει κανένα συνάδελφο μόνο και ανυπεράσπιστο απέναντι σε τέτοια φαινόμενα! Γι’ αυτό καλούμε όλα τα σχολεία να προβαίνουν άμεσα στην πλήρη ενημέρωση του Συλλόγου, για να εξασφαλίζεται η συλλογική μας απάντηση, η πλήρης κάλυψη, η υποστήριξη, η αρωγή, η συνδρομή σε όλους  και όλες!
Kαλούμε τη Διοίκηση, τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε. Ηλείας και τους Σχολικούς Συμβούλους που εμπλέκονται στις περιπτώσεις «διερεύνησης» όλων αυτών των απαράδεκτων καταγγελιών κατά συναδέλφων, να μην εδραιώσουν με τη στάση τους λογικές  ενθάρρυνσης  και «ευήκοων ώτων»  απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό που αποπνέουν αυτά τα φαινόμενα. Κανένας συμψηφισμός δεν θα γίνει από μας αποδεκτός, καμιά ευθύνη της Πολιτείας και των οργάνων της δεν θα επιτρέψουμε να φορτωθεί στους συναδέλφους και να τους στιγματίσει ούτε και κατ’ ελάχιστο! 
 Σε ό, τι αφορά τους γονείς, ως Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου, πάντα θεωρούμε ότι η συνεργασία μας, στα πλαίσια των διακριτών μας ρόλων, είναι χρήσιμη και σπουδαία. Τους καλούμε όμως να απομονώσουν τέτοιες συμπεριφορές, γιατί προσβάλλουν όλη τη σχολική κοινότητα, δυναμιτίζουν το παιδαγωγικό κλίμα στα σχολεία και τελικά στρέφονται κατά των μαθητών μας. 
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε να σπάσει- και θα σπάσει - το κλίμα φόβου και ανασφάλειας από άδικες επιθέσεις, από όπου και αν προέρχονται, από όπου κι αν ενθαρρύνονται.

                                                                      ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.                         

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ                                               Πύργος 05/09/2018...