Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008

7o Ενημερωτικό δελτίο

Πύργος, 10/4/2008

Αρ. Πρωτ.:50

Προς : Τα μέλη του ΣυλλόγουΘέμα 1ο : «22ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Δ.Ο.Ε»Συνάδελφοι, όπως γνωρίζετε τα Διοικητικά Συμβούλια, της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ελλήνων Δασκάλων, αποφάσισαν να συνδιοργανώσουν το 22ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο, στις 30 Απριλίου και 1 Μαϊου 2008 στον Πύργο Ηλείας, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Aldemar-Olympian Village». Το θέμα του συνεδρίου θα είναι:«Άνθρωπος - Σχολείο – Περιβάλλον. Ευθύνες και προοπτικές για ένα ζωντανό πλανήτη». Στο συνέδριο θα γίνουν εισηγήσεις και παρεμβάσεις από ειδικούς επιστήμονες που θα ορίσουν οι δύο Ομοσπονδίες.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί της περιφέρειάς μας έχουν το δικαίωμα να παραβρεθούν και να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου ως σύνεδροι.

Επιπλέον, το Δ.Σ καλεί όσους συναδέλφους επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές για τις θέσεις των συνοδών και για μέλη της γραμματείας υποδοχής του Συνεδρίου. Τηλ. Επικοινωνίας: 1) Κων/νος Κούλης 26210 54382 και 6937451568. 2) Αθανάσιος Κατσίμπελης 6936919913

Θέμα 2ο : «Απάντηση στο Διευθυντή Εκπαίδευσης για το θέμα της τέταρτης δόσης της επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών»

Το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου φροντίζει πάντα να είναι ενημερωμένο ιδιαίτερα για ότι διαμαρτύρεται και το ίδιο έπραξε με την διαμαρτυρία του για το γεγονός της μη χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών για το Δ' τρίμηνο του 2007. Εξάλλου σε παρόμοιες διαμαρτυρίες έχουν προβεί και άλλοι Σύλλογοι και Δήμοι σε όλη την Ελλάδα (συνημμένα έγγραφα).

Η καταγγελία μας βασίστηκε σε δεδομένα που μας έδωσε ο εκπρόσωπος μας στην επιτροπή παιδείας του Δήμου Πύργου σύμφωνα με τα οποία η κρατική επιχορήγηση για το β' εξάμηνο του 2006 σε ήταν 329.670,02 ευρώ ενώ για το ίδιο εξάμηνο του 2007 ήταν 282.869,64 ευρώ μαζί με την καταβολή επιστροφής αποδοχών για τις καθαρίστριες που είχε αποδοθεί από τις σχολικές επιτροπές.

Θεωρούμε υποχρέωση μας να επανέλθουμε στο θέμα για την αποκατάσταση της αλήθειας και να παρατηρήσουμε τα εξής:

Ακόμα και το Α' τρίμηνο του 2008 με το πρώτο τρίμηνο του 2007 είναι μειωμένο κατά 10.000 ευρώ περίπου ενώ εξακολουθούν πολλές Σχολικές Επιτροπές να επιβαρύνονται με καθαρίστριες που πληρώνονται από αυτές.

Το 2007, παρόλο που οι καθαρίστριες είχαν ήδη μονιμοποιηθεί, το Α' Τρίμηνο πληρώθηκαν από τις Σχολικές Επιτροπές. Μέρος των χρημάτων της τέταρτης δόσης πιθανόν δόθηκε ως επιστροφή του ποσού αυτού στις Σχολικές Επιτροπές.

Το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο είναι και αρμόδιο για την περικοπή της τέταρτης δόσης με το έγγραφό του 71656/20-12-2007 επικαλείται το νόμο που σχετίζεται με την αναβάθμιση των καθαριστριών σε αορίστου χρόνου. Εμείς δεν είμαστε αντίθετοι στην αναβάθμιση όλων των καθαριστριών και όχι μόνο ορισμένων αλλά είμαστε αντίθετοι στο να φορτωθεί το κόστος αυτό το σχολείο και κατά προέκταση οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Πόσο μάλλον όταν το κόστος αυτό το φορτώνονται σχολεία που εξακολουθούν να πληρώνουν καθαρίστριες.

Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς και την κυβέρνηση να προχωρήσουν στην ουσιαστική αύξηση των δαπανών για τις Σχολικές Επιτροπές και το Δημόσιο Σχολείο και στη μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών των Σχολείων.

Θέμα 3ο : «Εκδρομή στο εξωτερικό»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε την πραγματοποίηση οδικής εκδρομής με το ταξιδιωτικό γραφείο «ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ» με προορισμό : Μπάρι – Πομπηία - Ρώμη – Φλωρεντία – Μιλάνο – Βερόνα - Ανκόνα.
Η εκδρομή θα γίνει 13-23/7/2008 και η τιμή συμμετοχής είναι 800 € με ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία 4*. Προσφέρεται έκπτωση 10% στα παιδιά και 20% στις πολυμελής οικογένειες.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

-Μεταφορές με πολυτελές, κλιματιζόμενο και υπερυψωμένο πούλμαν

-Τα εισιτήρια του Φ/Μ Πάτρα-Μπάρι και Ανκόνα-Πάτρα, σε 4κλινες καμπίνες με wc.

-Ημιδιατροφή. Πρωινό κι ένα φαγητό καθημερινά εκτός πλοίου.

-Έμπειρος Αρχηγός

-Τοπικοί ξεναγοί

-Τα λιμενικά τέλη

Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και Φ.Π.Α.


Επειδή η τιμή προσφοράς είναι πολύ καλή και η ζήτηση αναμένεται να είναι μεγάλη, θα τηρηθεί αυστηρή προτεραιότητα στις εγγραφές συμμετοχής.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 18/4/2007 στον Δημήτρη Μικέλη τηλ. επικοινωνίας κιν:6937089499

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ                                               Πύργος 05/09/2018...