Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008

6o Ενημερωτικό δελτίο 16/3/2008

Πύργος, 16/3/2008

Αρ. Πρωτ.:32

Προς : Τα μέλη του Συλλόγου

Θέμα 1ο : Κήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης 19 και 20 Μάρτη

Συνάδελφοι το Δ.Σ του Συλλόγου μας με ομόφωνη απόφασή του καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου μας να συμμετέχουν στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Δ.Ο.Ε. για τις 19 και 20 Μαρτίου μπροστά στην αδιάλλακτη και προκλητική στάση της κυβέρνησης που επιμένει στην πλήρη ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην άγρια επίθεση και στην απροκάλυπτη επέμβαση με ΜΑΤ- αστυνομία και δικαστικές απαγορεύσεις των απεργιών των αγωνιζόμενων κλάδων (ΟΤΑ-ΔΕΗ-Τράπεζες), με κυρίαρχο αίτημα την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου. Τέλος, το Δ.Σ καλεί όλα τα μέλη του να στηρίξουν δυναμικά την απεργία συμμετέχοντας στην Πανεκπαιδευτική απεργιακή συγκέντρωση στο 2ο Λύκειο Πύργου στις 10:30 π.μ και την πορεία που θα ακολουθήσει.Θέμα 2ο : Περικοπή χρηματοδότησης σχολικών επιτροπών.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου καταγγέλει το γεγονός της μη χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών για το Δ' τρίμηνο του 2007.

Η επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό μέσω των ΟΤΑ γίνεται ανά τρίμηνο και έχει σκοπό την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων (θέρμανση, καθαρίστρια, ηλεκτρικό ρεύμα, γραφική ύλη κλπ).Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι για το Δ΄ τρίμηνο του 2007 δεν θα υπάρξει χρηματοδότηση. Πολλές φορές στο παρελθόν έχει συμβεί να καθυστερεί η επιχορήγηση ή το ποσό της επιχορήγησης να είναι μικρότερο των εξόδων ή κάποιοι δήμοι να κωλυσιεργούν, να περικόπτουν και να αναδιανέμουν τα χρήματα, είναι όμως η πρώτη φορά που δεν υπάρχει επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία είναι ήδη έντονα και μετά το γεγονός αυτό θα ενταθούν ακόμα περισσότερο, πολλές μονάδες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην καθημερινή τους λειτουργία με αποκλειστική ευθύνη αυτών που αποφάσισαν την περικοπή.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις και τις προεκλογικές υποσχέσεις, η Παιδεία δεν είναι σε προτεραιότητα, αλλά ο εύκολος στόχος όταν θέλουν να καλύψουν «τρύπες».

Ο Σύλλογός μας δηλώνει ότι η στήριξη της δημόσιας και δωρεάν παιδείας δεν μπορεί να γίνει με φαινόμενα σαν κι αυτό, η υποχρηματοδότηση υποβαθμίζει την εκπαίδευση που παρέχεται στο δημόσιο σχολείο και εξυπηρετεί τα σχέδια αυτών που στοχεύουν στη ιδιωτικοποίησή της.

Καλεί όλους τους συναδέλφους, τα μέλη των σχολικών επιτροπών, τους γονείς των μαθητών και όλη την κοινωνία να καταδικάσουν το συγκεκριμένο γεγονός και να συστρατευτούν στον αγώνα μας για την αναβάθμιση της παιδείας και στο αίτημα για το 5% επί του ΑΕΠ.Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Κωνσταντίνος Κούλης Αθανάσιος Κατσίμπελης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ                                               Πύργος 05/09/2018...