Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2007

1ο Ενημερωτικό 2007-2008

Θέμα 1°: Σύνθεση Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Πύργου

ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΛ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΙΝΗΤΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κούλης Κωνσταντίνος Δ.Σ. ΜΥΡΤΙΑΣ 2621054382
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ-ΤΑΜΙΑΣ Ντούμας Γεώργιος 4ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ 2621020342
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κατσίμπελης Αθανάσιος Κ.Π.Ε ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ 262522305
ΜΕΛΟΣ Χριστοπούλου Ελένη ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑΣ 2621044201 ΜΕΛΟΣ Μικέλης Δημήτριος 7ο ΔΗΜ.ΣΧ. ΠΥΡΓΟΥ 2621033243
ΜΕΛΟΣ Πικέας Γεώργιος 5° ΔΗΜ.ΣΧ. ΠΥΡΓΟΥ 2621022932
ΜΕΛΟΣ Τερλεπάνης Κωνσταντίνος 3ο ΔΗΜ.ΣΧ.ΠΥΡΓΟΥ 2621033036

Θέμα 2ο: Απεργιακή κινητοποίηση 12ης Δεκεμβρίου 2007

Το Δ.Σ αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της ΔΟΕ την Τετάρτη 12/12/2007 και καλεί τα μέλη του να στηρίξουν δυναμικά την απεργία συμμετέχοντας στη συγκέντρωση στις 10.30 στο εργατικό κέντρο
και την πορεία.
Η απεργιακή κινητοποίηση προκηρύχτηκε από το Δ.Σ της ΔΟΕ αφού έλαβε
υπόψη του:
-Την διαρκή επίθεση που δέχονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στο
δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,
-Τον προϋπολογισμό του 2008, με τον οποίο συνεχίζεται η λιτότητα στους μισθούς, η
υποχρηματοδότηση της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης,
-Την ανάγκη άμεσης απάντησης των εργαζομένων με τη συγκρότηση κοινού
πανυπαλληλικού - πανεργατικού μετώπου.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά και αγωνιστικά μέρος στην 24ωρη απεργία και στα παλλαϊκά - πανεργατικά συλλαλητήρια που γίνονται την ίδια μέρα.θέμα 3ο: Επιλογές στελεχών Εκπαίδευσης
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου λαμβάνοντας υπόψη του: α) τις τελικές βαθμολογίες των υποψηφίων Δ/ντων σχολικών μονάδων όπως αυτές προέκυψαν μετά τη διαδικασία των προφορικών συνεντεύξεων, β) τον πίνακα των τελικών τοποθετήσεων των Δ/ντων, γ) την προσωπική ενημέρωση των αιρετών του ΠΥΣΠΕ προς τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου μας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθεί και να καταγγείλει την πλειοψηφία των μελών του ΠΥΣΠΕ αφού κατά την παραπάνω διαδικασία Δ/ντες καταξιωμένοι με προσφορά και δράση, καθώς και άλλοι συνάδελφοι με αυξημένα επιστημονικά κριτήρια, με ήθος και αξιοπρέπεια, με έντονη συνδικαλιστική, αγωνιστική και κοινωνική δράση «αξιολογήθηκαν» σύμφωνα με την ιδεολογία τους και όχι σύμφωνα με την αξία και τα προσόντα τους, με αποτέλεσμα να πάρουν πολύ κακές βαθμολογίες και να αποκλειστούν από διευθυντικές θέσεις τις οποίες θα καταλάμβαναν με βάση τα μετρήσιμα κριτήρια.
Δυστυχώς τα μέλη του ΠΥΣΠΕ αν και συνάδελφοι, ως κριτές επέδειξαν προκλητική συμπεριφορά και καταρράκωσαν το κύρος των παραπάνω υποψηφίων, υποβάθμισαν την προσωπικότητα τους και κατέστρεψαν την προσπάθεια προσωπικής και επαγγελματικής αναβάθμισης τους.
Ιδιαίτερα καταδικάζουμε τη στάση των αιρετών της ΔΑΚΕ, τακτικού και αναπληρωματικού, οι οποίοι αντί να αντιταχθούν και να προστατέψουν τους υποψηφίους, συντάχθηκαν με τις πρακτικές της διοίκησης βαθμολογώντας και οι ίδιοι με απαράδεκτα μικρές και προκλητικές βαθμολογίες.
Δυστυχώς κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς που συγκροτούσαν το Συμβούλιο Επιλογής, απέδειξαν, πως δεν διέθεταν τα χαρακτηριστικά του άξιου κριτή δηλαδή του σεβασμού της προσωπικότητας, της αξιοκρατίας, της ίσης μεταχείρισης και της αντικειμενικής κρίσης.
Δυστυχώς δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, δεν αντιλήφθηκαν ότι κρίνουν συναδέλφους τους, δεν μπόρεσαν να απαλλαγούν από προσωπικά και κομματικά τους σύνδρομα.
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου έχοντας ψηλά το αίσθημα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης δηλώνει με σεβασμό, συναδελφικότητα και αλληλεγγύη την συμπαράσταση του στους συναδέλφους που αδικήθηκαν.
Ταυτόχρονα δηλώνει πως με κάθε τρόπο θα αγωνιστεί για την κατάργηση της διαδικασίας της συνέντευξης και την καθιέρωση συστήματος επιλογής στελεχών Εκπαίδευσης μόνο με μετρήσιμα μόρια.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Κ. Κούλης Α. Κατσίμπελης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ                                               Πύργος 05/09/2018...