Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007

Συνάντηση Δ.Σ της ΔΟΕ με τον Υφ.Παιδείας

Αθήνα 27/11/2007


Προς
Τα Μ.Μ.Ε.
(συντάκτες εκπ/κού ρεπορτάζ)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
με αφορμή τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο


Πραγματοποιήθηκε στις 26-11-2007 συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο με αφορμή την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου.
Ο Υφυπουργός Παιδείας έδωσε τις εξής απαντήσεις στα αιτήματά μας:
• Τροπολογία για τα Νηπιαγωγεία – Εγκύκλιος 20ης Ιουλίου ΥΠΕΠΘ
Ο Υφυπουργός Παιδείας, απαντώντας στο ερώτημα της Δ.Ο.Ε. για το αν η ρύθμιση του Ν.3577/07 θα εφαρμοστεί για ένα μόνο χρόνο όπως προβλέπεται, δε δεσμεύθηκε γι’ αυτό και απάντησε πως το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Αναφορικά με το αίτημα της ΔΟΕ για την ανάκληση της εγκυκλίου της 20ης Ιουλίου 2007, η οποία αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών, επανέλαβε τη θέση του Υπουργού Παιδείας ότι η εγκύκλιος δε θα ανακληθεί.
• Δαπάνες για την Παιδεία – Οικονομικές διεκδικήσεις
Ο Υφυπουργός Παιδείας απάντησε ότι αυτές είναι οι δυνατότητες του κρατικού προϋπολογισμού και δεν υπάρχουν άλλα χρήματα.
• Ασφαλιστικά – Συνταξιοδοτικά
Απάντησε ότι δεν είναι αρμοδιότητά του.

• Κενά – Ελλείψεις
Απάντησε ότι έχει ζητήσει την έγκριση 1000 πιστώσεων από το Υπουργείο Οικονομικών για να καλυφθούν τα κενά.
• Μεταθέσεις
Στο αίτημα της Δ.Ο.Ε. για αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των μεταθέσεων και την αναμοριοδότηση των Σχολικών Μονάδων απάντησε πως συμφωνεί και θα συγκροτήσει επιτροπή μελέτης για το θέμα.
• Σχέδιο Νόμου για την Ειδική Αγωγή
Ετοιμάζεται Σχέδιο Νόμου για την Ειδική Αγωγή που θα δοθεί στην Ομοσπονδία.
• Επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης
Ο Υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην επιλογή στελεχών εκπαίδευσης και εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορεί οι αξιολογήσεις να γίνονται με κομματικά κριτήρια. Τάχθηκε, επίσης, υπέρ της αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου επιλογής στελεχών εκπαίδευσης. Για την επιλογή Υποδ/ντών Σχολικών Μονάδων ανέφερε πως εξετάζει τρόπους να μην ισχύσει η ρύθμιση του Ν. 3577/07, που αποκλείει συναδέλφους από τη δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας.


Από τη Δ.Ο.Ε.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ                                               Πύργος 05/09/2018...